Jule bloggen

Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Har du gamle malerier liggende derhjemme, der sagtens kunne shines op med lidt jul? Lyskæder på træerne i "Støvregn"? "En silhuet af julemanden i hans kane, som flyver forbi månen i "Mageligt måneskin"? Eller har du lyst til at gå tilbage til et projekt, som du virkelig elskede at male, og give det et helt nyt præg af jul og december? Her har vi nogle bud på, hvordan du kan forvandle et gammelt Selvtid projekt til dit helt eget nye julekort- og/eller maleri!

Lav et julekort med de monokromatiske linjer fra Introboks 2

Jeg følte mig meget inspireret af de monokromatiske linjer fra introboks 2, hvor jeg tænke at jeg nemt og hurtigt kunne skabe et sødt og enkelt julekort med teknikken. Jeg har på et A5 papir udformet et udgangspunkt af juletræet og baggrunden - det hele med washitape, og så har jeg sørget for at holde mig til kun en grøn akvarel og en rød akvarel samt en guldfarve til at pynte med til sidst.

Jeg elsker udtrykket af de monokromatiske linjer, og synes det minimalistiske udtryk af juletræet kombineret med julefarverne bare gør kortet helt enkelt og simpelt - og så er det belejligt i forhold til at kortet måske har taget mig 20-25 minutter at male i alt, selv med tørretid, så det her ville også sagtens kunne være til-og-fra kort man kunne masseproducere, hvis man ikke har tålmodigheden eller tiden til et længerevarende og mere kompliceret projekt.

 

 Forvandl et gammelt bogmærke til et snelandskab

I februar 2022 malede vi Selvkærlighedsboksen, som hurtigt blev medlemmernes ultimative favoritboks. Et af projekterne er, at vi maler 4 forskellige bogmærker med Sofie. Da jeg kastede et blik på grantræerne tænkte jeg straks, at man kunne gøre det til et rigtig fint snelandskab, kun ved hjælp af en hvid gouache maling. Hvid gouache er et helt fantastisk redskab til vinterlandskaber, da hvid kan være rigtig svært at illustrere igennem akvarelmaling, men gouachemaling er ikke gennemsigtigt på samme måde, og derfor kan man lave sne med det.

Jeg startede med at duppe noget hvid gouache ind på træerne med en str. 2 pensel. Fine små prikker oppe i toppen af træerne, og gradvist større og større dup, jo længere vi kommer ned af træerne. Til sidst har jeg lavet et "flicker splatter" ved at sætte fingeren på penselhårene og trække tilbage. Dette er en perfekt måde at forvandle et gammelt projekt du alligevel har liggende derhjemme, til et hyggeligt lille julekort.

  

Mal juleklementiner med teknikken fra Introboks 1

Det sidste projekt i introboks 1, er projektet hvor vi maler citrusskiver. Det er næsten sat de perfekte rammer til at male små juleklementiner, hvilket vi også har gjort på et lille A5 papir her i Selvtid. Det gode ved projektet er, at der er mange gentagelser, så man er ikke afhængig af videokurset, når man først har fået teknikken under huden. Det er derfor nemt at skabe sit eget personlige hjemmelavede julekort, som ikke kræver de store evner inden for akvarel.

I vores klementin projekt har vi udover det tilføjet nogle små kviste og røde bær rundt omkring, for at gøre kortet ekstra julet. Igen en rigtig nem måde at male et fint og hurtigt julekort, som er dejlig meditativt at male på grund af den simple teknik, og de mange gentagelser.

 


Fototekst: Malet af Sarah Ahlmann, delt i Facebookgruppen "Selvtid: Kreative-entusiataster"

Giv Hjorten Hjalte et strejf af jul

 Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange af jer har elsket tanken om, at pynte Hjorten Hjalte fra vores "Efterårsboks" med julepynt, en julekrans om halsen, eller en lyskæde i gevirerne. Hvis man har lyst til at kaste sig ud i, at sætte sit helt eget decemberpræg på Hjorten Hjalte, så er det kun fantasien der sætter grænser! Billedet ovenfor er delt af en af vores dejlige medlemmer inde i vores Facebookgruppe, og dette er blot en ud af flere eksempler på, hvordan man kan tolke dette projekt. Der er sågar blevet skrevet omkring, at give hjorten en rød næse, så den symboliserer Rudolf. Der er så mange kreative og sjove vinkler man kan tage, og det er en mulighed for, virkelig at forddybe sig i et rigtigt julemaleri! 

Har du flere bud på, hvordan man kan tolke et gammelt Selvtid projekt, så tøv ikke med at komme igang. Vær ikke bange for at ødelægge en af dine gamle malerier, ved at tilføje noget ekstra julesne. Vær ikke bange for at give dig i kast med at male et projekt med dine helt nye julebriller på. Det er enormt sjovt at give det sit helt eget præg, og eftersom man har malet projektet før, så virker det som regel ikke helt så skræmmende at komme igang. 

Og del dem som altid meget gerne med os, i vores skønneste lille Facebook fælleskab.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.