Selvtid underviser i akvarelteknikker og akvarel blomstermotiver

Mød kvinderne bag akvarelpenslen

mød selvtid team - Sofie Meilstrup og Helena Christensen

Det skal være nemt at lære at male med akvarelmaling

Det er begyndt at gå op for flere af os, hvor vigtigt det er at sætte tid af til os selv. Og en kreativ hobby er den perfekte måde at gøre det på. Ikke nok med, at det er meditativt og afstressende, så udfordrer det også hjernen og giver selvtillid. 

Men det er ofte uoverskueligt at komme i gang. Man kan bruge flere timer på at finde ud af hvad man skal bruge, finde de rigtige materialer, læse om forskellige teknikker og finde inspiration som kan omdannes til malerier. Tid som man kunne bruge på at være kreativ – også i en hverdag hvor tiden til en selv kan være knap.

Vi elsker selv at være kreative og starte på nye projekter. Men hver gang vi ville starte en ny hobby, løb vi ind i den samme kedelige og uoverskuelige opstartsfase. Vi endte ofte med at bruge mere tid på at sætte os ind i hobbyen, end rent faktisk at være kreative. 

Derfor har vi skabt Selvtid! Vores mission er at gøre det mere overskueligt for alle at komme i gang med akvarelmaling. Så du kan bruge mindre tid på alt det praktiske, og mere tid på at udvikle dine kreative evner. Fordi vi tror på, at det er vigtigt at prioritere sin kreativitet. Fordi det er vigtigt at prioritere sig selv.

Kom i gang med akvarel

Teamet bag Selvtid

mød selvtid team founder

Helena Christensen

"Helena er det mest positive og arbejdsomme menneske jeg kender. Hun har en aura af glæde omkring sig, som altid smitter af på andre og kan altid forvandle en skraldebunke til guld" - Annemette

mød selvtid team founder

Sofie Meilstrup

"Sofie er en badass sjæl, der ubevidst altid leder efter meningen i tilværelsen. Hun har en fantastisk evne til at være detaljeorienteret og samtidig styret af impulser og energier i alt hun gør" - Helena

mød selvtid team

Annemette Steensborg

"Annemette er typen, der altid iagtager sine omgivelser og lægger mærke til de smukke detaljer i det modæne. Hun har et stærkt fighter-gen og så lyser hendes selvironi alle samtaler op" - Sofie

Selvtids 10 bud

Træn dit mindset for at finde mere glæde, ro og læring i akvarelmaling

selvtids 10 bud

1. Jeg vil sætte tid af til mig selv

At starte en kreativ hobby handler om så meget andet end ens evner. Det handler mindst lige så meget om ens mindset. Der er slet ingen tvivl om, at det første og største skridt du skal tage, er en bevidst beslutning om at prioritere tid til dig selv hver uge. Hvilket ikke kun er godt for din kreativitet, men også dit mentale velvære.

2. Jeg vil udfordre mig selv og lære nye ting

Ligesom kroppen, har hjernen brug for sund kost og motion. Det er derfor utroligt godt for vores mentale helbred at lære nye ting. Men hvor vi som børn kastede os ud i nye eventyrer konstant, kan vi hurtigt ende ind i en rutine som voksen. Så husk at træne din hjerne og prøv noget nyt – det er aldrig for sent at lære en ny kundskab.

3. Jeg vil fokusere på det smukke i det uplanlagte

Vi har ofte en forestilling om, hvordan tingene skal se ud. Og hvis resultatet er noget andet end vi forventer, kan vi glemme at se det smukke, vi har skabt. Det gælder især for akvarelmaling, hvor ens ‘fejl’ ofte er det, som giver maleriet karakter. Derfor er det vigtigt, altid at huske sig selv på at værdsætte det smukke i det uplanlagte, fremfor at fokusere på, hvordan det adskiller sig fra planen.

4. Jeg vil koncentrere mig mindre om fejl, og mere på læringer

I langt de fleste læringsprocesser opstår der ting, som vi betragter som fejl, og ville ønske vi kunne gøre om. Også når kommer til at male med akvarelmaling. Men med de såkaldte “fejl” følger der også fantastiske læringer, som hele tiden gør os dygtigere. Så prøv at ændre den måde, du ser på de utilsigtede hændelser – hvad har du lært til næste gang?

5. Jeg vil ikke sammenligne mine malerier med andres

Vi kender det formentlig alle sammen. Til tider ville vi ønske, at vi kunne bytte en egenskab eller vores maleri ud med en andens. Man kan endda miste lysten til at male, fordi andre er meget bedre. Og det er fjollet. Lad vær med at sammenligne din rejse med andres, fordi din rejse er unik - og det samme er dine malerier. Det handler ikke om at skabe noget, som er lige så smukt som det billede du så på Pinterest. Det handler bare om at skabe noget. Alle har været nybegyndere engang.

6. Jeg vil prioritere ting, jeg hygger mig med

Man kan let antage, at vi automatisk prioriterer de ting, vi hygger os med. Det virker logisk. Men ud fra personlig erfaring ved vi, at det ikke altid er tilfældet. Det sjette Selvtid bud er derfor en opfordring til at reflektere over, hvordan du prioritere din tid. Og hvilken effekt det ville have på dit velvære, hvis du blev bedre til at prioritere de ting, du hygger dig med.

7. Jeg vil respektere aftaler med mig selv, lige så meget som jeg respekterer aftaler med andre

Vi er så gode til at overholde og prioritere aftaler, vi laver med andre. Men når det kommer til de aftaler, vi laver med os selv, har vi meget lettere ved at nedprioritere dem. Prøv at give dig selv den udfordring at skrive de aftaler, du laver med dig selv ned i din kalender. Og for at gøre udfordringen lidt sværere, så prøv at overhold dem og se hvilken forskel det gør.

8. Jeg vil værdsætte tiden, mens jeg er kreativ

Bud nr. 8 er en kærlig opfordring til at værdsætte tiden, når du er kreativ. Nyd tiden og lysten når den er der, og accepter når den ikke er. For det er mindst lige så okay kun at få malet et par gange om måneden, som at få malet hver dag, hvis du nyder tiden du bruger med akvarelmalingen.

9. Jeg vil prioritere mit eget mentale velvære

Vi kan alle få så travlt i vores hverdag, at vi glemmer at stoppe op og tjekke ind med os selv. Når to do listen er lang er det let at droppe de ting, som er sundt for vores mentale velvære. Prøv derfor at minde dig selv om, at dit mentale velvære er lige så vigtigt – faktisk vigtigere – som alle punkterne på din to do liste.

10. Jeg vil stresse af og huske på - det er bare et stykke papir

I sidste ende er det bare et stykke papir (og dem er der heldigvis mange flere af). Prøv at træne dig selv i at undgå at lade små fejl kontrollere dit humør. Kast dig ud i de projekter du drømmer om, også selvom du ikke tror på det bliver perfekt.  Hvad er det værste, der kan ske? De har prøvet noget nyt og lært af at udfordre dig selv. Og så er
akvarelpapiret fra Viking heldigvis billigt ;-)