Mentalt velvære

Hvorfor er det godt at være kreative sammen?

Hvorfor er det godt at være kreative sammen?

Det er (næsten 😉) altid så skønt at være samlet med folk man har kært. Og her hos Selvtid kan vi kun anbefale, at du prøver at sætte en kreativ date op med en veninde eller familien. Der er nemlig mange forskellige grunde til, hvorfor det kan være berigende at være kreative sammen med andre. Her er nogle af de vigtigste.

 

1. Ideudvekslinger

Når man sidder og er kreativ sammen med andre, får man pludselig også mulighed for at dele idéer med hinanden og få feedback fra andre. Dette kan hjælpe med at udvide ens horisont, og give nye perspektiver på tingene.

 

2. Fællesskabsfølelse

Der er noget helt særligt ved at være kreativ sammen med andre. Det kan sagtens skabe et fællesskab, hvor man kan føle sig forstået og accepteret for den man er. Dette kan faktisk være meget givende i sig selv.

 

3.Læring og sparring

Når man er kreativ sammen med en anden, kan man lære nye teknikker og færdigheder fra hinanden og give hinanden noget sparring. Dette kan være en glimrende måde at udvikle sig på og blive endnu bedre til det man laver.

 

4. Motivation

Det kan være en del nemmere at blive motiveret til at være kreativ, når man er sammen med andre som også er motiverede. Man kan få støtte og opbakning, når det bliver svært. Og man kan også få motivationsfølelsen af at se andre være kreative og succesfulde.

 

5. Den gode samtale

Der er noget helt særligt ved de samtaler man har, mens man er kreativ. Når du sidder med hovedet fordybet i et kreativt projekt, er der ikke så meget tid til at tænke på, om du siger det "rigtige". Det bliver en meget ærlig samtale. Og så kan der også være en del gode grint gemt i et maleri, hvor alt ikke altid går efter planen.

Inviter dine venner eller kollegaer på en krea-date 

Alt i alt er der forskellige glimrende grunde til at være kreative sammen med andre. Det kan både være givende og sjovt, og det kan også hjælpe med at udvikle ens kreative færdigheder og talenter. Så hvis du har mulighed, tid og lyst til at være kreativ sammen med andre, bør du absolut give det et forsøg.

Her hos Selvtid har vi udviklet vores fællesmalebokse præcis til dette formål – det kan være alt fra en rolig tur i sommerhuset med veninderne til en hyggelig teambuilding-aktivitet i firmaet. Det er dig der skaber rammerne.

Vi holder også løbende gratis Live fællesmale aftner på vores Facebook kanal, hvor vi (helt som i coronatiderne) er kreative sammen - hver for sig 💜 Du kan melde dig ind i vores lukket fællesskab på Facebook for at få opdateringer om fremtidige fællesmale events.


Så find doodle frem og se, om du ikke kan få sat den næste kreative dag af i kalenderen.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.