Mentalt velvære

Erfaringer fra en psykoterapeuts klienter og hende selv

Erfaringer fra en psykoterapeuts klienter og hende selv
Dette blogindlæg er skrevet af Psykoterapeut Stella Witt Petersen, indehaver af Meta i Midt – www.metaimidt.dk

Stella Witt Petersen er Psykoterapeut og indehaver af Meta i Midt, hvor hun dagligt tilbyder sine klienter stress coaching og metakognitiv terapi. Efter hun selv har malet med Selvtid, begyndte hun ret hurtigt at anbefale Selvtid til hendes klienter.

Som Psykoterapeut ved hun nemlig, hvor godt et redskab en kreativ hobby er mod stress og andet mental mistrivelse. Du kan læse mere om Stellas fagligebegrundelse for at anbefale Selvtid her.

Vi har fået 3 historier ind fra Meta i Midts klienter, hvor de deler deres erfaringer med, hvordan akvarelmaling har hjulpet dem i deres stressforløb. Og så fortæller hun også om hendes egne erfaringer med Selvtid.


Jeg er mere end hende det brændte barn

Når jeg maler med akvarel, glemmer jeg, at jeg er hende, det brændte barn. Jeg glemmer de traumer, jeg har fra min barndom, og jeg glemmer alt det rod og kaos jeg står midt i lige pt.

Hvis jeg tænker over det, så ved jeg jo godt at det stadig er sket. Men akvarelmaling giver mig en pause fra kaos og fra alle mine negative tanker.

Jeg bruger akvarelmaling som en mestring fra alt det svære i hverdagen, og jeg mærker tydeligt, hvordan det giver mig indhold, retning og mere mening med livet.


Akvarelmaling hjalp mig ud af stress og sygemelding

Jeg begyndte at male akvarel i en periode hvor jeg var sygemeldt med stress fra mit arbejde. Jeg fik at vide, at jeg skulle gå hjem og blive rask – Men jeg vidste ikke hvordan.

Jeg slapper af med akvarelmalingen og fordyber mig i det, så jeg får lyst til at stå op og komme i gang med livet igen. Og så får jeg desuden nogle super fede produkter ud af det, som jeg har lyst til at hænge op derhjemme, og som også giver mig glæde i mit liv, og stolthed over egne evner.


En travl hverdag som mor med fire børn

Jeg lever et meget travlt liv med fire børn, fuldtidsarbejde og en mand der arbejder meget. Jeg troede ikke, at jeg havde tid til at gøre noget for mig selv, og har derfor valgt håndbold og motionscenter fra. Men at sidde og male med akvarel om aftenen, når ungerne er puttet, det kan jeg godt, og det er min yndlings Selvtid, som lader mig op til næste dag med endnu et travlt program og mange gøremål.


Psykoterapeutens personlige erfaring

Personligt bruger jeg Selvtid for at få en pause fra det meningsgivende, men hårde arbejde det er, at hjælpe folk ud af deres mentale mistrivsel.

Lige så snart jeg åbner min månedsboks fra Selvtid, er jeg i ro og har min fulde opmærksomhed på teknikker, farver og den fantastiske proces omkring akvarelmalingen.

Jeg elsker alt ved Selvtid, og har indført mere Selvtid i mit eget liv, efter jeg har stiftet bekendtskab med det fantastiske koncept.Klienternes beretninger er skrevet ned af Stella Witt Petersen, Psykoterapeut og indehaver af Meta i Midt - www.metaimidt.dk

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Vi har lavet 4 bud på, hvordan du kan forvandle gamle malerier til julekunstværker.

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Derfor er det godt at give en hjemmelavet julegave fyldt med omtanke og personlighed.

Årets kreative julegaveguide - gaven til en kreativ sjæl

Årets kreative julegaveguide - gaven til en kreativ sjæl

Her er Annemettes 6 anbefalinger, tips og inspiration til julegaven til den du har kær.