Mentalt velvære

Derfor anbefaler en Psykoterapeut Selvtid mod stress

Derfor anbefaler en Psykoterapeut Selvtid mod stress

Dette blogindlæg er skrevet af Psykoterapeut Stella Witt Petersen, indehaver af Meta i Midt – www.metaimidt.dk

Der findes en teori der kobler kreative udførelser og psykologi – Den hedder Craft psykologien. Den er udviklet af Anne Kirketerp (Psykolog og Ph.D.), der med sin teori begrunder og beskriver håndværkets gavnlige virkning på vores mentale trivsel og sundhed, både som forebyggelse og som lindring af psykisk mistrivsel.


Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og kreative projekter.

En af de ting, der gør, at mange mennesker trives og har det godt, når de laver kreative projekter, er at de kommer i Flow. Kort fortalt er flow en form for tilstand, der opstår, når man er så optaget af en aktivitet, at man nærmest glemmer tid og sted. 

Når man er i flow, har man fokus på aktiviteten og processen omkring denne. Derfor vil problemer og bekymringer i dette øjeblik stå i baggrunden og ikke være dét der fylder mest.

Det såkaldte parasympatiske nervesystem aktiveres igennem kreative projekter, det sender gavnlige hormoner rundt i kroppen og reducerer stress.

Der er lavet forskning, der beviser at Craft kan have sundhedsfremmende effekter på: Stress, angst, depression, spiseforstyrrelser, fysiske smerter, demens, ensomhed, ADHD m.fl. (Kilde: Anne Kirketerp)


Alle kan højne deres mentale trivsel med Selvtid

I min optik kan vi alle højne vores mentale trivsel ved at være kreative. Det er selvfølgelig forskelligt hvilke interesser man har, men min oplevelse er, at de fleste faktisk kan finde glæden og opnå de mentale fordele ved at male med akvarel.

Nogle mennesker vil sige at det ikke er noget for dem, men det er min erfaring, at mange af dem, der siger sådan, tror at de er dårlige til at tegne og male. Og også her er Selvtid helt perfekt, fordi man med Introboksen bliver taget virtuelt i hånden og får lov til at starte på absolut begynderniveau, så ALLE kan være med.

Udover de positive fordele ved processen, vil brugeren af Selvtids bokse også få nogle skønne billeder som de kan hænge op, give som gaver, bruge som bogmærker eller noget helt fjerde. Selve produktet vil give en følelse af stolthed, hvilket også kan være med til at højne den mentale trivsel samt forbedre brugerens selvtillid og tro på sig selv.

Selvtids produkter er geniale, fordi det netop er for alle. Man bliver taget kærligt i hånden af Sofie og Helena, som guider én igennem processen. Man får alle de produkter med som man skal bruge, og man sparer dermed sig selv for at skal ud og købe flere forskellige slags maling, pensler og papir. Her er altså et erfarent team, som har undersøgt markedet for dig, og sender alt det nødvendige med. Man kan dermed både spare tid og penge på at komme rigtigt i gang i første forsøg. Derudover får man den hjælp der skal til for at projektet bliver en succes, og for at man ikke vælger at kaste håndklædet i ringen. Det vil man nemmere kunne have tendens til, hvis man stod med det helt selv og ikke kunne opnå samme resultat som på det billede man har fundet på Pinterest, hvor der jo hverken følger de rette materialer eller vejledning med.

Derfor anbefaler jeg Selvtid til mine klienter. Fordi de kan bruge det som et hjælpemiddel til at reducere deres psykiske mistrivsel – Og fordi jeg kan se og mærke at det virker!

 

Skrevet af Psykoterapeut Stella Witt Petersen, indehaver af Meta i Midt – www.metaimidt.dk

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.