Mariehønen Mette mini videoguides

Velkomst og materialer

Velkommen til en hyggelig male dag! Du skal finde: 1 til 2 vandglas frem, køkkenrulle, din palet, pensler, blyant, papir og farver frem.

Step 1: Overfør omrids

Tape toppen af omridset fast til dit papir og læg grafitpapir i mellem. Overfør omridset ved at tegne let ovenpå stregerne på omridset. Gør din brune og røde farve klar i paletten ved at tilføje vand til dem.

Step 1-2: Første vinge

Gør nederste vinge våd med kun vand og mal derefter brun ovenpå vandet. Efterlad lidt lyse områder og helt hvide steder, hvor lyset rammer mariehønen. 

Mens den brune maling stadig er våd maler du nu med den røde farve ovenpå. Ved de lyse og hvide områder, skylles penslen og duppes lidt af i køkkenrulle, så der ikke er ligeså meget maling og derved kun males med et tyndt lag.

Step 3: Grenen

Mal starten af grenen (ca. ½ cm) og skyl din pensel ren for maling. Træk derefter den brune farve ud på resten af grenen med den våde pensel. Mens malingen er våd, tilføj lidt mere brun til kanten, hvis du synes den mangler. Bland lilla med rød og blå og mal omridset af bladene med spidsen af din pensel. Udfyld med lilla farve.

Step 5-6: Detaljer

Lav en grå farve ved at tilføje vand til den sorte maling og mal yderste del er hoved samt følehorn. Sørg for at malingen på vingerne er tørre og brug spidsen af din pensel til at male stregen mellem vingerne, samt pletterne ovenpå med den sorte farve. Når den yderste del af hoved er tørt kan du male resten med den grå farve og duppe sort maling rundt i kanterne. 

Du har ikke adgang til dette materiale

Når du køber en boks, får du automatisk adgang til materialet igennem din profil.