Bag om Selvtid

Vores anbefalinger til de bedste ekstra produkter

Vores anbefalinger til de bedste ekstra produkter

Nogle gør det nemmere at male. Andre gør det sjovere at male. Og så er der de ekstra produkter, som virkelig bare skaber mere kreativitet. Der findes et hav af fantastiske ekstra produkter inden for akvarelmaling – faktisk så mange, at det kan være svært at vælge.

Derfor har vi sat os selv på den svære opgave at udvælge hver vores tre favorit produkter, som vi ville købe, hvis vi absolut kun måtte vælge tre hver. Så her er Sofie, Helena og Annemettes anbefalinger, som forhåbentligt kan gøre det lidt lettere for dig at vælge!

 

Annemette Steensborg selvtid

Annemettes anbefalinger - fra en nybegynder til en anden

Sprayflaske 80 ml., 20 kr.

Det første ekstraprodukt jeg klart vil anbefale som et must-have i alles akvarelkit er sprayflasken, som også er med i den Abstrakte boks. Jeg har selv personligt oplevet et stort behov for at bruge sprayflasken når jeg har skulle male våd-på-våd. Den er både fantastisk til at gennemvæde papiret til en start, og derudover er den også helt fantastisk til at genaktivere din maling på papiret hvis der er behov for det, uden der kommer ærgerlige penselstrøg og skjolder i dit maleri.  

Akvarelpensler str. 10-18-24 (serie 191), 199 kr. 

En anden skøn følgesvend at have med på rejsen, er store pensler med round-tip. Penslerne er fantastiske til våd-på-våd teknikken – ikke mindst til at gøre papiret dejligt vådt, men også processen bagefter, hvor man skal arbejde hurtigt med malingen på den våde overflade. Selvom penslerne er så store og kan virke som et drastisk ”værktøj” som nybegynder, så gør round-tip spidserne at man sagtens kan bruge dem til at male detaljer i sit maleri.

Penselsæbe, 37 kr.

For en bedre bevaring og holdbarhed af dine pensler, så skal de simpelthen bare renses engang i mellem. Her er penselsæben virkelig god; udover at den simpelthen bare dufter helt fantastisk, så behandler og plejer sæben også dine penslers hår, og sørger for at de ikke knækker. Sæben er nemlig fremstillet af olivenolie, så den renser dine pensler i dybden, uden at fjerne fedtet fra dem (som en normal sæbe ville gøre).

 

Helena Christensen, CEO og Co-founder af Selvtid

Helenas tre favorit ekstra produkter til akvarelmaling

Kneadable viskelæder & Magisk svamp, 29,95 kr. og 10 kr.

Jeg ved godt, at jeg snyder lidt ved at kombinere to produkter. Men jeg argumenterede for, at de begge to blev brugt til at fjerne ting – om det så er grafit eller maling – og derfor ville det være synd at undlade den ene ;) Det er klart de to produkter jeg bruger oftest. Kneadable viskelæderet er fantastisk til at gøre omrids mindre synlige, og den magiske svamp er guld værd alle de gange, jeg taber min pensel på papiret.

Fineliner, 22 kr.

Jeg blev helt forelsket i finelineren, da vi udviklede November boksen i 2022. Jeg elsker det grafiske udtryk, som jeg nemt kan skabe med min Fineliner. Den kan pifte et hvert maleri op. Faktisk bruger jeg den tit til at tilføje detaljer til mine malerier, hvis jeg synes, at de er blevet lidt for kedelige. Og så elsker jeg, at den både kan bruges under og ovenpå en maling!

Sort akvarelpapir, 129 kr. for en A4 blok & 195 kr. for en A3 blok

Jeg har haft den største kærlighed for det sorte akvarelpapir lige siden vi udviklede September 2022 boksen. Når man først lærer papiret at kende – og finder ud af hvilke farver, som man skal bruge – så åbner det op for en helt ny verden af muligheder! Og det sorte akvarelpapir og Van Goghs 12 metalliske farver er en garanteret kombination til at få timerne til at flyve afsted.

 

sofie meilstrup co-founder af Selvtid

Sofies tre yndlingsprodukter i akvarelskuffen

Hvid gouache maling, 44 kr.

Hvis du ikke allerede har fået dette produkt i en tidligere boks, så vil jeg give dig min allerkærligste anbefaling til at få det hjem! Det er mit absolut favorit ekstra produkt, fordi det giver mig endnu flere muligheder, når jeg maler med akvarelmaling. Fx elsker jeg, hvordan jeg kan lave helt hvide detaljer i mine malerier, da hvid gouache ikke er gennemsigtigt ligesom akvarel. Og så er det fantastisk at blande sammen med akvarelmaling, og på den måde få de fineste pastelfarver! Men altså, mulighederne er virkelig mange med det, så derfor er det min nr. 1!                                                                                                                     

Finetec glimmerfarver, 299 kr. til 535 kr.

Da jeg startede med at male med akvarelmaling, var jeg på ingen måde en ”glimmerpige”. Jeg var meget mere til det helt simple udtryk i mine malerier, men med tiden er min kærlighed til glimmerdetaljerne kun vokset! Især da jeg fik Finetecs glimmerakvareller i hænderne! Jeg elsker hvordan hver eneste farve har sit helt eget unikke farvespil og endnu mere, hvordan de også virkelig kan ses på hvidt papir. Det er den helt perfekte ting at forkæle dig selv med, hvis du er til lidt ekstra glimmer i hverdagen.

Viking akvarelpapir A5, 109 kr.

Ekstra papir er aldrig en dårlig idé. Og især ikke det fra Viking med 50 % bomuld. Fordi der ”kun” er 50 % bomuld i er prisen virkelig fin, men selv efter at have prøvet et hav af forskellige typer akvarelpapir, synes jeg helt klart også, at kvaliteten er i top. Kvaliteten gør en stor forskel, når det kommer til akvarelmaling – men jeg oplever også en helt anden ro, når jeg maler, hvis jeg har lidt ekstra papir liggende. Så er jeg langt mindre bange for at ”fejle”, fordi jeg bliver mindet om, at det bare er et stykke papir. Og så er A5 størrelsen perfekt at teste alle sine idéer af på!

 

Vil du tilføje ekstra produkter til din næste abonnementsboks?

Er du abonnent og vil gerne tilføje nogle ekstra produkter til din næste abonnementsboks for at spare fragten? Så har vi en guide til, hvor du gør det her:

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.