Godt at vide

Tips og tricks: Sådan beskytter du dine akvarelmalerier

Tips og tricks: Sådan beskytter du dine akvarelmalerier
Akvarelfarver er transparente og delikate. Derfor er det vigtigt, at du beskytter dem mod diverse skader og forfald. I denne artikel vil vi udforske, hvordan du bedst muligt kan passe på og vedligeholde dine akvarelmalerier, så de kan bevare deres skønhed i årevis.
  1. Indramningen 

Ved at indramme dine akvarelmalerier beskytter du dem mod støv og andet snavs. Derudover kan dette også være med til at beskytte mod UV-stråler fra solen, der kan komme til at blege maleriet. Når du sørger for at indramme, kan det være en fordel at sikre, at glasset eller plastikoverfladen ikke berører selve maleriet.
 
  1. Mat lak

 Et mat lag af lak kan være en effektiv måde at beskytte dine akvarelmalerier på. Lakken fungerer som en barriere, der forsegler farverne og beskytter dem mod fugt, støv og snavs. Det er vigtigt, at du vælger en mat lak, da en blank lak kan ændre udseendet af dit akvarelmaleri. Du skal blot påføre lakken med en blød pensel i et jævnt lag og lad det tørre grundigt.
 
  1. Beskyttende spray

 En anden metode til at beskytte dine akvarelmalerier er at bruge en beskyttende spray. Disse er ofte UV-resistente og hjælper med at forhindre blegning af farverne. Når du bruger en beskyttende spray, skal du sørge for at gøre det i et godt ventileret område og følge anvisninger om påføring. 
 
  1. Undgå direkte sollys og ekstreme temperaturer

Placeringen af dine akvarelmalerier spiller også en stor rolle i deres beskyttelse. Undgå at hænge dem et sted, hvor de udsættes for direkte sollys i længere perioder, da dette kan forårsage blegning og forringelse af farverne. Desuden bør du undgå at placere dem et sted, hvor de kan udsættes for ekstreme temperaturer og luftfugtighedsvariationer, da dette kan føre til skader på papiret og malingen.
 
  1. Opbevar dine akvarelmalerier korrekt

 Selvom dine akvarelmalerier ikke skal indrammes og hænge på væggen, er det fortsat vigtigt, at du opbevarer dem korrekt. Du bør opbevare dem fladt, hvormed du altså ikke bør rulle dem, da dette kan forårsage folder eller revner i papiret. Derudover bør du placere dem et tørt, mørkt og tempereret sted.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.