Ny i akvarelmaling

Sådan vælger du det rette akvarelpapir

Sådan vælger du det rette akvarelpapir

Det helt rigtige akvarelpapir kan virkelig gøre en verden til forskel, både for kvaliteten og udseendet af dine malerier. Her er en lille guide til nogle omstændigheder du kan tage med i dine overvejelser, når du søger efter det helt rette akvarelpapir.

 

  1. Kvaliteten

Der findes forskellige kvaliteter af akvarelpapir, lige fra den mere økonomiske udgave i træfiber, til akvarelpapir af 100% bomuld. Kvalitetspapir er selvfølgelig normalt dyrere, men det er også mere holdbart, giver bedre resultater og er nemmere at arbejde på.

 

  1. Størrelsen

Akvarelpapir findes i mange forskellige størrelser, så vælg en størrelse, der passer til dine behov. Fra det lille A6- til den større A3-format, skal du gøre dig overvejelse om, hvilken størrelse dit motiv ville passe bedst til, og hvis du for eksempel skal male våd-på-våd i længere til, kan det være svært at nå på et stort papir, da papiret kan nå at tørre før beregnet.

 

  1. Papirvægt

Vægten på akvarelpapiret har faktisk også betydning for dig. Akvarelpapir findes i forskellige vægte lige fra 200 g til 425 g. Jo højere vægt, jo mere holdbart er papiret. Det kan for eksempel være en god idé at vælge et papir med en højere vægt, hvis du planlægger at lave mange lag med farve eller skabe teksturer.

 

  1. Struktur og overflader

Der findes forskellige strukturer af akvarelpapir. Der vil typisk være tale om ”Rough” (grov overflade), ”Cold pressed” (mellemfin overflade) og ”Hot pressed” (helt glat overflade). Det glatte papir giver finere detaljer og er nemmere at arbejde med, mens groft papir er bedre til at skabe teksturer. Vælg en struktur, der passer til dine behov og præferencer.

 

  1. Brands

Der findes mange forskellige mærker af akvarelpapir på markedet, så det kan være svært at vælge. Det kan være en god idé at prøve papir fra forskellige mærker og se, hvad der fungerer bedst for dig. Her hos Selvtid er vi meget glade for Viking med 50% bomuld, Cold pressed, 310 g da den er begyndervenlig, men samtidig giver en fantastisk sugeevne. Men hvis du er klar til at investere i det bedste akvarelpapir på markedet, og gerne vil tage dine malerier til det næste niveau, så kan vi kun anbefale dig at prøve Arches suveræne akvarelpapir med 100% bomuld. 

 

Med det rette akvarelpapir kan du skabe malerier af høj kvalitet med fantastiske resultater. Vælg et papir, der passer til dine præferencer, og du vil allerede være godt på vej til at skabe smukke akvarelmalerier.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.