Ny i akvarelmaling

Hvad er Gouachemaling?

Hvad er Gouachemaling?
Gouache er et spændende og alsidigt medium, der kombinerer det bedste fra både akvarelmaling og akrylmaling. Ved at bruge gouachemaling til dine kreative projekter får du altså en bred vifte af muligheder for kreativ udfoldelse. I denne blogpost vil vi udforske, hvad gouachemaling er, og hvorfor det er blevet en favorit blandt mange kunstnere.
 

Hvad er Gouachemaling?

Gouache (udtales "gwash") er en form for vandbaseret maling, der består af pigmenter blandet med vand og bindemidler, hvilket giver malingen sin karakteristiske konsistens. Den er kendt for sin alsidighed og muligheden for at skabe både gennemsigtige og tætte farvelag.
 

Hvordan adskiller Gouache sig fra andre medier?

Gouache adskiller sig fra akvarelmaling ved at være mere dækkende. Mens akvarelmaling ofte anvender transparente farver, giver gouache mulighed for mere opbyggelige og tætte farvelag. Dette gør også, at gouache er lettere at arbejde med end akvarelmaling, da den tørrer langsommere, hvormed du har mere tid til at blande farver og skabe detaljerede malerier.
 

Fordele ved at bruge Gouache:

Farvernes dækkeevne: Gouache giver dig mulighed for at skabe kraftige og dækkende farver, der kan bruges til at skabe livlige og smukke gouachemalerier. Gouachemaling findes i mange smukke farver, og du kan købe nogle af dem her.
 
Fejlrettelse: Gouache er mere tilgivende end akvarelmaling. Du kan nemlig male over fejl og justere farverne, mens malingen stadig er våd. Dette skyldes, at du kan genaktivere farverne, når du maler.
 
Mangel på toksicitet: Gouache er vandbaseret og indeholder derfor færre skadelige kemikalier end andre malingstyper. Dermed er den et sundt valg for dig og dit helbred.
 
Kreativ alsidighed: Gouache kan bruges på mange forskellige overflader, herunder blandt andet papir, lærred og træ. Det er også kompatibelt med andre medier som blyanter og blæk.

Hvad er gouache og hvordan bruger du det?

Gouachemaling er en fantastisk måde at udforske dit kunstneriske potentiale på. Uanset om du er nybegynder eller erfaren kunstner, er gouache et alsidigt medium. Du kan købe vores gouache boks, hvor vi lærer dig at male 4 projekter med gouachemaling gennem videoguides.

Så gå i gang med at lære at male med gouachemaling!


Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.