Ny i akvarelmaling

Hvorfor vælge akvarelmaling?

Hvorfor vælge akvarelmaling?

Akvarelmalingen som vi kender den i dag, har faktisk eksisteret igennem århundreder. Det er blevet brugt af kunstnere verden over, til at skabe smukke og levende malerier. Det er maling der er skabt af pigmenter som aktiveres i vand, hvilket gør at malingen er let flydende. Det kan både skabe delikate, gennemsigtige strøg, men også stærkere pigmenterede strøg.

 

Gennemsigtighed og lag på lag

En af de helt unikke kvaliteter ved akvarelmalingen, er klart den gennemsigtighed som malingen har. Malingen dækker nemlig ikke fuldstændigt, når det lægges på papiret. Dette gør det muligt for papirets hvide overflade at trænge igennem, og skabe en lysende effekt. Grundet gennemsigtigheden i malingen, giver det en rig mulighed for at opbygge sit maleri, og lægge op til flere farvelag oven på hinanden. Det skaber nemlig en følelse af dybde i malerierne.

 

Alsidige muligheder

Akvarel kan være lidt udfordrende at arbejde med i starten, da det ikke giver de helt store muligheder for at rette fejl. Er malingen først lagt på papiret, er det svært at fjerne, rette eller dække til. Dette kræver at man er mere præcis i sine penselstrøg, og planlægger sine kompositioner omhyggeligt på forhånd.

Akvarelmaling er dog stadig populært blandt kunstnere netop fordi det er så alsidigt. Det kan både bruges til at skabe abstrakte, løse og udtryksfulde malerier eller detaljerede og realistiske billeder. Der kan anvendes i en hel række forskellige teknikker, som vi også løbende gennemgår med jer; for eksempel våd-på-våd teknikken, hvor man gør papiret vådt, inden man maler. Der er også tørbørste teknikken, hvor hovedet af en tør pensel bruges til at skabe tekstur.

 

Nem hobby at starte med

En af de gode ting ved akvarel er, at det er en overkommelig hobby at komme i gang med. Det kræver ikke dyrt udstyr, som for eksempel et staffeli. Det kan i princippet praktiseres hvor som helst, med nogle få grundlæggende forsyninger. Alt du skal bruge er papir, et sæt maling, måske noget vand og et par pensler, og så er du klar til at begynde at male. Dette har vi faktisk også lagt vægt på at fortælle i vores månedsboks fra juli, hvor ekstraproduktet er en transportabel rejsepensel med en indbygget vandtank.

Uanset om du er helt grøn nybegynder, der ønsker at prøve noget nyt, eller en erfaren kunstner, der ønsker at udvide dine færdigheder, er akvarelmaling bare et helt vidunderligt valg. Det giver uendelige muligheder og mulighed for at skabe smukke, unikke kunstværker.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.