Godt at vide

Hvad kan vi lære af børns kreativitet?

Hvad kan vi lære af børns kreativitet?

Det siges ofte, at børn er tilbøjelige til at være mere kreative end voksne, og det er der faktisk nogle grunde til. Her er 5 gode grunde til, hvorfor børn som regel er mere kreative end voksne - og hvad du kan lære fra dem!

 1. Begrænsninger

Børn har bare ikke helt de samme begrænsninger som voksne, når det kommer til deres kreativitet. De har ikke særlig mange forventninger eller fordomme, der kan begrænse deres tankegang. Og så ved de, at deres maleri ikke behøver at ligne noget konkret eller se perfekt ud, for at det er godt - og det kan vi andre lære meget af!

 2. Forstyrrende elementer i hverdagen

Børn har selvfølgelig ikke de samme forstyrrelser til hverdag som voksne har. Forstyrrende elementer er ting såsom arbejde, familieforpligtelser, oprydning, rengøring og sociale medier, der kan distrahere den voksnes kreative tanker. Så prøv at se, om du kan lægge telefonen helt væk, og reserver et specifikt tidsrum til din kreativitet, hvor du ikke må lave andre ting.

“Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen” - Pablo Picasso

 3. De er ikke nær så kritisk tænkende

Børn tænker ikke lige så kritisk som voksne mennesker. De har slet ikke den samme tendens til at tvivle på deres egne ideer. De er derfor oftere mere villige til at tage risici og udforske nye idéer. Prøv at mind dig selv om, at det bare er et stykke papir - og tag chancer og prøv dine spontane idéer af!

 4. Åbne over for nye oplevelser

Børn er typisk mere åbne over for nye oplevelser, og de er mere tilbøjelige til at prøve nye ting. Dette kan føre til en større vilje til at være kreativ, starte med at øve og udvikle sig i en tidlig alder, og udforske nye idéer. Jo ældre vi bliver, desto mere overbevidste er vi om, at der er ting, som vi ikke kan finde ud af. Og i virkeligheden kan du lære alt - det er bare et spørgsmål om tid og øvelse.

5. Mere tid til leg

Børn har bare generelt mere tid til at lege og udforske, hvilket netop kan fremme kreativiteten. Leg er en vigtig del af et barns udvikling, og kan tilmed hjælpe dem med at udvikle deres fantasi og dermed deres kreativitet. Er der en måde, du kan få mere leg ind i din hverdag?

 

Mal og vær kreativ med børn

Generelt er børn bare mere kreative end voksne, fordi begrænsninger, distraktioner og kritiske tanker, ikke stopper dem på samme måde i deres kreative proces. De er mere åbne for at lære nyt og har mere tid til at lege, udforske og forbedre sig. At opmuntre og fremme et barns kreativitet, kan hjælpe dem med at udvikle deres færdigheder og fantasi, hvilket fører til et helt liv med kreativ tænkning.

Hvis du gerne vil være kreativ og male med dit barn, har vi lavet en børneboks, som både kan males af voksne og børn! Du kan købe dem sammen som sæt her, eller du kan købe en boks kun til et barn, som giver dem lidt ekstra hjælp til at bruge deres kreativitet.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.