Begynder spørgsmål

Hvordan holder jeg fast i en ny hobby?

Hvordan holder jeg fast i en ny hobby?

At begynde på en ny hobby er spændende og lærerigt, men det kan dog også blive en udfordring at følge med. Her er 6 gode råd til dig, der gerne vil holde fast i din nye hobby!

1. Sæt nogle specifikke mål

Når du har nogle klare mål, kan det hjælpe dig på vej til at forblive motiveret og fokuseret. Hvis din nye hobby for eksempel er at male, kan du lave en målsætning som er, at skabe et maleri om ugen, eller eventuelt at færdiggøre en serie af malerier inden for en selvvagt tidsramme.

2. Læg din perfektionisme væk og værdsæt læringen

Ofte, når vi starter nye ting, kan vi være alt for fokuseret på, at det vi laver skal blive godt. Da jeg selv startede med akvarelmaling sammenlignede jeg mine malerier med kunstnere, der havde malet i flere år. Men for ikke at tage glæden ud af en ny hobby, er det vigtigt at huske på - du er ikke startet for at være perfekt. Du er startet for at lære. Og fejl og uperfektheder er en del af at lære. Så hvis du ændre dit syn på uperfektheder fra ærgrelse til nysgerrighed, gør du hele startfasen af din nye hobby meget sjovere og lettere at holde ved.

3. Find en mentor eller en gruppe

Hvis du har nogle, som kan vejlede dig, eller du kan være en del af et fællesskab med mennesker der deler din nye interesse, kan det være med til at give dig støtte og opmuntring. Find en mentor, en gruppe eller et andet slags fællesskab du kan deltage i, som deler din hobby.

Hvis du ikke ved, hvor du skal lede, kan jeg anbefale dig at tjekke vores lukkede fællesskab på Facebook ud - Selvtid: Akvarel-entusiaster. Det er et dejligt positivt rum, med plads til nybegyndere og al verdens spørgsmål. 

4. Dediker din tid

Det kan være enormt svært at finde tid og plads i hverdagen til en ny hobby, men ved at sætte dedikeret tid af til det, kan det hjælpe dig med at forblive engageret. Det handler om at prioritere din nye hobby i din hverdag, på samme måde som du ville prioritere en lægetid eller en arbejdsopgave. Planlæg  din hobby i din ugentlige rutine, og prioritér den.

5. Start i det små

Det kan blive overvældende, hvis du forsøger at blive verdensmester i en ny hobby med det samme. Start hellere i det små, og øg din indsats gradvist. Med tiden bliver du mere og mere komfortabel og selvsikker. Det er også derfor, at vi har designet vores intro bokse, så du starter med at få styr på de grundlæggende teknikker i akvarelmaling, før du kaster dig over de helt store projekter.

6. Snak pænt til dig selv

Vær nu ikke får hård ved dig selv – det  er normalt at lave fejl, og især når du lærer noget nyt. Husk at det er okay at have nogle tilbageslag, og at alt ikke altid bliver præcis som du forventer. Fejr i stedet dine fremskridt og resultater på rejsen.

 

Ved at følge disse tips og får en god rytme med din nye hobby i din hverdag, kan du med glæde nyde de fordele den bringer til dit liv! Husk at have det sjovt, og vær tålmodig mens du lærer og vokser.

Kom nemt i gang med akvarelmaling med vores Intro boks 1 designet til nybegyndere. Find den her 🎨🖌Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Forvandl et gammelt Selvtidsprojekt til et julemaleri

Vi har lavet 4 bud på, hvordan du kan forvandle gamle malerier til julekunstværker.

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Derfor er det godt at give en hjemmelavet julegave fyldt med omtanke og personlighed.

Årets kreative julegaveguide - gaven til en kreativ sjæl

Årets kreative julegaveguide - gaven til en kreativ sjæl

Her er Annemettes 6 anbefalinger, tips og inspiration til julegaven til den du har kær.