Jesmonite

Hvad er jesmonite?

Hvad er jesmonite?
Jesmonite: Et innovativt støbemateriale

Vi har i 2023 skabt vores egne jesmonite krea kits med ChristinaMie &C, så du kan støbe dit eget boliginteriør med jesmonite. Men hvad er jesmonite egenligt?

Der sker hele tiden innovation inden for arkitektur og design. Et af de materialer, der har vundet stigende popularitet blandt designere, kunstnere og arkitekter, er Jesmonite. Jesmonite er nemlig både et alsidigt og bæredygtigt materiale, der tilbyder et hav af muligheder for kunstnere, håndværkere - og for alle os, der bare gerne vil være kreative derhjemme og skabe vores egne smukke genstande til hjemmet!

Hvad er Jesmonite?

Kort sagt: Jesmonite er et mineralbaseret pulverform (gisp) blandet med en akrylbaseret lim. Langt sagt er jesmonite et kompositmateriale, der hører under kategorien af akryl-modificeret gipsbaseret harpiks. Jesmonite er altså et naturmateriale uden tilføjet giftstoffer. Når mineralpulveret og limen blander sig sammen får du en flydende masse, der efter kun en halv time bliver hård som sten - helt af sig selv! 

Jesmonite er et relativt nyt støbemateriale, der blev udviklet i slutningen af 1980'erne af Peter Hawkins og hans team hos Jesmonite Ltd. Materialet var oprindeligt tænkt som et alternativ til traditionelt gips og beton inden for byggebranchen. Dog fangede jesmonites unikke egenskaber hurtigt opmærksomheden fra kunstnere og designere, hvilket hurtigt gav det en ekspansion ind i den kreative verden.

Jesmonite er nemt, letvægt og holdbart

En af de vigtigste årsager til Jesmonites popularitet er dens bemærkelsesværdige alsidighed, hurtige arbejdstid og lange holdbarhed. Jesmonite kan efterligne udseendet og teksturen af forskellige materialer som sten og endda keramik. Og så tager det kun 30 minutter fra start til slut at støbe sit eget boliginteriør - inklusivt den tid det tager for materialet at blive hårdt!

Når først jesmonite genstanden er størknet (og har svedt af, hvilket betyder, at den gerne skal stå og lufte af i længere tid), så bliver genstanden hård som sten - men vejer til gengæld meget mindre. Jesmonites lette vægt gør det til et ideelt materiale til store kunstinstallationer, hvilket giver kunstnere mulighed for at skabe storslåede og imponerende kunstværker.

Et mere bæredygtigt materiale

Der er mange grunde til, at Jesmonite skiller sig ud som et miljøvenligt materiale ift. mange andre støbematerialer. Produktionsprocessen involverer betydeligt lavere CO2-udledning sammenlignet med mange andre almindeligt anvendte materialer inden for design- og byggeindustrien.

Derudover er Jesmonite også giftfri og fri for opløsningsmidler, hvilket gør det mere sikkert at bruge derhjemme. Det er også grunden til, at børn sagtens kan støbe med, hvis du vil lave jesmonite derhjemme! Bare husk ikke at indånde eller spise materialerne.

Lær at bruge jesmonite og udfold dig kreativt

En af de mest fascinerende aspekter ved Jesmonite - og vores favorit aspekt her hos Selvtid - er, hvor nemt det er at selv at arbejde med jesmonite derhjemme. Det kræver ikke avanceret udstyr, specialiserede faciliteter, meget tid eller nogen erfaringer. Hvilket er det, der gør det ideelt for DIY-entusiaster og alle os 'hjemmekunstnere'. Med Jesmonite kan du hurtigt skabe smukke og brugbare genstande som lysestager, bakker og små dekorative boliginteriør som muslingebakker.

Prøv selv at støbe med jesmonite med vores alt-i-en jesmonite krea boks!

Hvad kan du bruge jesmonite til?

Jesmonite er ikke kun nemt at bruge, men også virkelig sjovt til at udforske din kreativitet og lave unikke stykker, der afspejler din helt personlige stil. DIY-projekter med Jesmonite giver dig mulighed for at skabe dine egne dekorationer, der passer perfekt til netop dit hjem. Og så skal vi hilse fra vores familier og sige, at jesmonite også er perfekt til at skabe en virkelig personlig gave!

Der er ingen grænser for, hvad du kan skabe med det alsidige jesmonite materiale, og det er en fantastisk måde at bringe dine ideer til live på en enkel og meget tilgængelig måde. Så tøv ikke med at begynde dit eget Jesmonite-eventyr og opdag glæden ved at skabe noget smukt med dine egne hænder.

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
Sådan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og får den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, når du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler på det sorte akvarelpapir.