Jule bloggen

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Hvorfor er det fedt at give hjemmelavede julegaver? 🎅🎄

Hjemmelavede julegaver – lige så snart vi hører ordene, kan vi næsten ikke lede vores tanker væk fra tegninger med kruseduller, skæve lerkrukker, klippeklister i alle julepalettens farver, papmachéfigurer og farverige perleplader. Vi har selv lavet dem i billedkunsttimerne, da vi var børn, eller også har vi måske modtaget nogle fra vores egne børn. Og selvom æstetikken måske ikke altid er helt i top, så er det stadig ting, vi holder af at have i hjemmet. 

De er en lille gestus fra gavegiver til gavemodtager, og vi har sikkert alle sammen hørt sætninger såsom: ”Det julehjerte, junior har lavet, pynter fint på juletræet” eller ”Mor elsker den hjemmelavede bordskåner”. For det er dét, der er kernen i de hjemmelavede julegaver: De er lavet med kærlighed.

En gave givet med omtanke 

Vi har en tradition i den ene del af min familie med, at vi af økonomiske årsager ikke rigtig giver hinanden julegaver, men derimod køber nogle bedre pakkelegsgaver og rafler om dem efter maden. Det er vildt hyggeligt, men jeg stod i en situation sidste år, hvor jeg gerne ville give min mor noget specielt, som tak for, at hun har været der for mig igennem et svært år med mange udfordringer.

Min mor og hendes mand elsker at sejle, og de bruger al den tid, de kan, ude på havet i forår-sommersæsonen. Så da Sofie havde udviklet det fællesmaleprojekt ”Solnedgang til styrbord”, vidste jeg, at det måtte jeg simpelthen male til min mor som en overraskelse. Og det gik faktisk op for mig, hvor meget jeg egentlig glædede mig til at give hende lige præcis den gave. Nogle gange synes jeg, at ønskelister godt kan føles lidt som en ”bestillingsliste”. Og ja, så ved man selvfølgelig, at gavemodtageren bliver glad for gaven, da det er noget, de har ønsket sig, men at skulle give den personlige julegave til min mor, det gav mig kriller i maven i løbet af aftenen.

Jeg blev ved med at tænke på, hvordan hendes reaktion vil være, når jeg overrasker hende med noget personligt, jeg selv har skabt. Og hun blev meget rørt, da hun åbnede gaven og så sit maleri, der nu står i en ramme i hendes køkken.


En mulighed, når økonomien er presset

Det var hverken noget dyrt eller stort, jeg gav min mor den juleaften, men det havde en dyb personlig betydning for os begge. Jeg havde et økonomisk stramt budget, men dét at male et maleri med hende i mine tanker, kostede mig ikke dyrt. Det er en helt anden faktor ved de hjemmelavede julegaver - de behøver bestemt ikke at koste en formue for, at gavemodtageren kan se, at du har investeret tid og omtanke på at lave dem.

Hvis du allerede har materialerne derhjemme til at skabe noget kreativt, så er du rigtig godt på vej. Det giver dig mulighed for at give gaver uden at belaste din tegnebog, samtidig med at du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget for dig og dine kære.

Sæt dit eget personlige præg

Det personlige præg er, hvad der gør hjemmelavede julegaver helt unikke. Med de hjemmelavede gaver sender du en klar besked til dine gavemodtagere om, at du har tænkt på personerne og på, hvad der ville bringe dem glæde. Du har brugt din tid og energi på at skabe noget unikt og specielt kun til dem. Det personlige ”touch” er ikke noget, der kan købes i en butik, og det viser, at du har investeret tid og kærlighed i at glæde den person, du giver gaven til.

Så i år, når du overvejer, hvad du vil give dine kære til jul, så prøv at tænke over muligheden for, om du kunne skabe nogle kreative og hjemmelavede gaver. Disse gaver er mere end blot genstande; de er symboler på din kærlighed. De skaber en forbindelse mellem giver og modtager, samtidig med at de personlige gestuser gør julen til en sæson med hjertevarme og fællesskab.

Hvorfor er det fedt at modtage hjemmelavede julegaver?

Julen handler ikke kun om, hvad der er i gaven, men også om, hvad gaven repræsenterer. Hjemmelavede julegaver er en fejring af kreativitet, kærlighed og fællesskab. Når dine kære åbner sådan en gave, får de mere end bare et fysisk objekt; de får en påmindelse om kærligheden. For disse slags gaver bærer en sjæl, der gør julen endnu mere særlig. Og denne gang kan du endda blive guidet af Selvtid i at male smukke akvarelmalerier, støbe personligt boliginteriør eller soyalys.

Det har aldrig været nemmere at skabe personlige og hjemmelavede julegaver. Så sæt kreativiteten fri og lav en personlig julegave med din familie og dine venner i tankerne.

 

 

 

Find mere viden og inspiration

Se alle blogopslag
SĂĄdan aktiverer du din akvarelmaling

Hvordan aktiverer du din akvarelmaling og fĂĄr den over i paletten?

En grundig introduktion til et meget vigtigt step, nĂĄr du maler med akvarel.

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Sådan kender du forskel på øvepapir og bomuldspapir

Find ud af hvilket akvarelpapir i din Selvtid boks der er med bomuld.

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Lær at male metalliske sæbebobler med akvarelmaling

Skab de smukkeste metalliske bobler pĂĄ det sorte akvarelpapir.